Opleidingen bij het gilde
Om te zorgen dat nieuwe leden worden ingewijd in de techniek van het wijn maken wordt er jaarlijks een beginnerscursus gegeven. Hierbij worden alle facetten van het wijn maken behandeld:
-De materialen die gebruikt worden: gistingsflessen met watersloten,apparatuur voor suiker,zuur en alcoholmeting, filters etc.
-Grondstoffen voor wijn: uiteraard druiven, maar ook appelen, peren, alle soorten bessen, bananen, zelfs groenten en bloemen zijn bruikbaar.
-Het meten van zuur en suikers en correctie hiervan.
-Het malen en persen van pulp en het filteren van most.
-Het laten rijpen en hoe bewaren.
Verder worden er voor gevorderden aanvullende cursussen gegeven en lezingen door gastsprekers gehouden.
Tijdens het praatcafé waarbij ieder zijn wijn zelfgemaakte wijn kan meebrengen, wordt er gezellig gepraat over de kwaliteit van de meegebrachte wijn.en kan er advies aan collega's gevraagd en gegeven worden.
Alle materialen zoals gistingsflessen meetapparatuur, kurken, gisten en enzymen etc.kunnen door leden in de
verenigingswinkel gekocht worden.