Wijngilde de Roemer

Kinrooi (B)

Champagnepuzzel

Bezigheidstherapie 3

Om de tijd tot de volgende activiteit een beetje bezig te zijn hebben we een puzzel in elkaar gezet als bezigheidstherapie. Deze puzzel heeft "Champagne" als onderwerp.
De puzzel (pdf) kunt u HIER downloaden en evt uitprinten.
Uit de overgebleven letters komt de oplossing.

Veel plezier

 

Puzzel over proeven

Bezigheidstherapie 2

Om de tijd tot de volgende activiteit een beetje bezig te zijn hebben we een puzzel in elkaar gezet als bezigheidstherapie. Deze puzzel heeft "proeven" als onderwerp.
De puzzel (pdf) kunt u HIER downloaden en evt uitprinten.
Uit de overgebleven letters komt de oplossing.

Op 16 november komt de volgende puzzel online.

Veel plezier

 

Puzzel 202108

Bezigheidstherapie

Om de tijd tot de volgende activiteit een beetje bezig te zijn hebben we een puzzel in elkaar gezet als bezigheidstherapie.
De puzzel (pdf) kunt u HIER downloaden en evt uitprinten.
Uit de overgebleven letters komt de oplossing.

Veel plezier

 

Blauwe bessen

We mogen weer

Na een bijzondere periode gaan we hopelijk nu weer een periode in die waarin we elkaar weer mogen zien en enkele activiteiten kunnen ontplooien.
Het blijft moeilijk en alles wat we proberen te organiseren blijft onder voorbehoud en met inachtneming van de RIVM regels.
We hebben met het bestuur overleg gehad en hebben voor de komende periode de volgende activiteiten gepland:

Lees meer...

Lid worden?

U bent geïnteresseerd in (vruchten)wijn - druiventeelt - likeur/Bier maken of u zoekt een vereniging waar kennis vergaren en gezelligheid samen gaan?
Er is als lid geen verplichting is om zelf ook bier of wijn te maken maar het natuurlijk wel mag.

Lees meer...

Zonnebrand voor druiven

Met deze temperaturen, in de aanbieding en bij onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te bestellen.

Zonnebrand voor druiven

Mayschoss Winzerverein

Wijnreis 2019

Op Zaterdag 7 september 2019 vertrekken we 's morgens vroeg vanuit Kinrooi om de deelnemers aan de wijnreis te vervoeren in de richting van de Duitse Ahr. De bus vertrekt om 8:30 in de richting van het plaatsje Mayschoss.
Na een korte sanitair stop annex koffiepauze in de raststaette Bedburger Land zullen we rond 11:00 in Mayschoss arriveren.

In Mayschoss is de plaatselijke Winzerverein eigenaar van een zeer uitgebreid keldercomplex waar we een rondleiding krijgen. Aan het eind daarvan vindt er in een van de keldergewelven een proeverij plaats waarbij we 4 verschillende wijnen krijgen voorgeschoteld.

Lees meer...

Themales met een “EXPLOSION”

Zondag 07-04-2019 Themales.

Alex Storms van de gelijknamige wijnhandel vertelt over zijn zoektocht naar oorspronkelijke wijnen in Bulgarije, Roemenië, Macedonië, Kroatië en Hongarije. 

Tijdens dit boeiende verhaal proefden we een witte ALB de Petro Vaselo uit Roemenië die ons echt verraste.
Daarna gingen we over op rode wijnen nl. een rode cluster Barrique Mavrut uit Bulgarije, een Pivka Vranec uit Macedonië, een Ivan Dolac uit Kroatië, een Explosion uit Bulgarije en een heerlijke dessertwijn van 36 jaar oud nl. de Tokaji Aszu uit Hongarije.

Lees meer...

Waterslot overgelopen

Goed advies?

Bij het maken van wijn kreeg ik het advies om de mandflessen zo vol mogelijk te doen

"want dan kan er zo min mogelijk lucht/zuurstof bij de wijn en voorkom je oxidatie"

Pffff, ik zal nog eens een advies opvolgen. ;-)
Er was schijnbaar niet aan de zomer van 2018 gedacht en dat je wijn bijna nergens "koel" kunt zetten.
Nu zit er toch water bij de wijn, of is het wijn bij het water?

Fruit & wijn, Wijn & Fruit

Themales 24 september 2017

Volgens ons jaarprogramma gaan we de thema les, voor de leden, van 24 september invullen met een les over rosé wijnen en het proeven/keuren hiervan.
Hiervoor hebben we een 6 tal mooie wijnen ingekocht welke u mag proeven en beoordelen. Rosé is in het algemeen nogal fruitig.
Geuren en smaken bestaan voor een groot deel uit herinneringen, om deze in stand te houden moeten we regelmatig de verschillende reuken en smaken vernieuwen.
Daarom zullen we naast de wijn ook fruit serveren, zodat u zelf de link kunt leggen en uw herinneringen kunt opfrissen.
 
Tot zondag 24 september om half 10 in de kantine.


Flyer open dag 2017

 
Lambert Smeets

Themales wijn en spijs

Zoals al in “De Roemer” is aangekondigd staat de themales op 11 december a.s. in het teken van wijn en spijs gegeven door Lambert Smeets.

Wat kunt u Zondag 11 december verwachten:

Lees meer...

Uitslag wijnkeuring 2016

De wijnkeuring is elk jaar weer en spannen gebeuren. De inspanningen die in de wijngaard en kelder gedaan zijn halen dan het daglicht en mogen aan de wereld getoond worden. Zullen de proevers of keurmeesters net zo tevreden zijn dan de maker zelf?
Tijdens de wijnkeuring van 18 juni j.l. vielen de volgende personen in de prijzen.

Lees meer...

Proeverij van Wereldwijnen

Leuke verrassingen bij de proeverij van de Chardonnay wereldwijnen.
Ook nu bleek maar weer dat de duurste wijn niet altijd de waardering van de meeste proevers kon krijgen.

Lees meer...

Themales "Wereld wijnen"

Iedereen van het gilde is van harte welkom, ook de beginners.
Datum: zondag 03 april
Aanvang 9.30 uur
Breng zelf wel een pen mee.

Lees meer...

Een glas rode wijn staat gelijk aan een uur in de sportschool

Een onderzoek aan de universiteit van Alberta in Canada laat maar weer eens zien hoe gezond een glas rode wijn kan zijn. Het onderzoek, geleid door Jason Dyck, heeft aangetoond dat een glas rode wijn hetzelfde resultaat geeft, als een uur in de sportschool aan de gewichten hangen.

Lees meer...

Amsterdam krijgt eigen wijngaard

In Amsterdam komt een wijngaard waar iedereen voor 225 euro een eigen stuk grond kan kopen.

Dat schrijft Het Parool zondag.

De vier initiatiefnemers, drie Amsterdammers en een Hagenaar, hopen dat ze de wijngaard van 1200 vierkante meter in het voorjaar van 2016 kunnen aanleggen bij Amsterdam Sloterdijk.

Zij wijzen erop dat, ondanks minder zonuren dan in Zuid-Frankrijk, er volop wijn wordt gemaakt in ons land. Volgens Tycho Vermeulen, één van de initiatoren, komt het door de nieuwe rassen die zijn ontwikkeld. "Die zijn speciaal voor koudere klimaten. Door rassen te kruisen zijn er nu druiven die eerder rijpen en minder zonderuren nodig hebben."

Lees meer...

Copyright © 2023. All Rights Reserved.